Zo verdubbel je traffic naar een website

Van-der-Heijden-beste-banketbakker-van-zuid-holland

In juli 2015 begon ik bij De Buik van Rotterdam als hoofdredacteur. Op dat moment had de Buik iets meer dan 40.000 likes en zo’n 100.000 bezoeken per maand. Een maand later was het bezoek gestegen naar 140.000 en rond de jaarwisseling was dat 200.000. Een groei van 100 procent in 5 maanden? Ja, echt waar!

Ben ik een genie? Welnee. Met deze 5 tips kan iedereen het bezoek aan een website verdubbelen.

1 Zorg voor mooie verhalen

Hangar 85 cover

Open deur? Misschien wel, toch is goede content essentieel. De Buik is het mooiste online platform van Rotterdam en omstreken. Dagelijks publiceert de redactie 1 (!!) verhaal. Dat kan een interview zijn, een review van een restaurant of natuurlijk een lijstje met bijvoorbeeld de leukste hamburgertenten van Rotterdam. Al deze verhalen zijn met liefde, kennis en vakmanschap geschreven. Dus als je het verkeer wilt verdubbelen investeer dan fors in goed geschreven verhalen.

2 Deel de verhalen via Facebook

Panenka

Echt waar joh…Inderdaad ook een open deur. Maar hoe deel je nou iets op Facebook? Een paar tips:

3 Deel de verhalen nog een keer via Facebook

Elke Facebookpost van een bedrijf komt maar bij 7 procent van de volgers terecht. Dat betekent dat jouw post met die fantastische tekst door 93 procent van jullie fans niet wordt gezien. Gemiste kans? Ik dacht het wel. Maar zo maar dezelfde post nog een keer delen? Nee dat heeft geen enkele zin. Facebook heeft meteen door dat het recycle-content is en serveert het maar zeer mondjes maat uit.

Hoe dan wel?

 • Post een briljante foto of een paar foto’s
 • Schrijf een hele andere tekst, maar minstens zo sterk
 • Plak de link zichtbaar in de Facebookpost
 • Vermijd linkverkorters!
 • Zorg voor flink wat tijd tussen de twee posts

Nu beschouwt Facebook de post als compleet nieuw en wordt deze bijdrage weer volop uitgeserveerd aan je fans. De post gaat nu vooral naar mensen die bijvoorbeeld op dat moment online zijn of graag op dat moment een bericht lezen van jou. Of het zijn juist gebruikers die graag klikken op posts met foto’s en zichtbare links.

Bij De Buik zorgde deze truuk van de ene op de andere dag voor 25-30 procent meer traffic naar de website.

4 Gebruik oude content alleen in de juiste content

Een aankondiging van een foodfestival of een review van een restaurant dat allang weer een andere chef heeft… Hoe treurig het ook klinkt, de kans dat deze verhalen ooit nog een keer worden gelezen is zeer gering. De Buik heeft honderden artikelen die ditzelfde lot beschoren zijn. Deze artikelen zijn volstrekt ongeschikt voor hergebruik.

Een lijstje met restaurants met verborgen tuinen en prachtige fotografie daarentegen heeft een haast oneindige houdbaarheid. Zeker als je artikel voor hergebruik nog even actuliseert én nu komt het belangrijkste: als je het op de juiste tijd en onder de juiste omstandigheden plaatst.

Tuinen in de winter? Tuinen op een regenachtige dag? Precies. Dat heeft geen zin. Laat dat zich plannen? Nee, niet altijd. Maar inhaken op evenementen kan wel. 10 kroegen waar je voetbal kan kijken transformeer je in handomdraai naar 10 kroegen om de Olympische Spelen te volgen.

 • Timing is everything
 • Is het artikel nog actueel?
 • Zorg voor bijvoorbeeld nieuwe foto’s

5 Post op het juiste moment

Zondag is echt zo’n dag dat mensen langere verhalen willen lezen. Met die gedachte begonnen wij een interviewrubriek met Rotterdamse chefs op zondag. Prachtige verhalen, sublieme fotografie… en nul lezers…

Nou overdrijf ik lichtelijk. Maar na bijna een jaar kwamen we toch echt tot de conclusie dat De Buik op zondag minder gewenst is op Facebook.

Kijk daarom regelmatig op Facebook Insights. Dat levert je antwoord op de volgende vragen.

 • Op welke dag zijn je fans online?
 • Op welke dagen worden verhalen goed gelezen?
 • Op welk tijdstip van de dag zijn je fans op Facebook?

 

6  Zorg dat je content gedeeld wordt 

Uit datzelfde Facebook Insights leerden wij dat zaterdag de dag was van de lijstjes. We konden het zo gek niet verzinnen: de beste bruine kroegen van Rotterdam, de leukste dateplekken of beste Surinaamse broodjeszaken. Alle Facebook-posts met lijstjes erin vlogen letterlijk over het internet.

Waarom?

Facebookers deelden deze content en masse. Standaard verscheen er een oneindige lijst van reacties waarin alleen maar mensen elkaar tagden. Regelmatig bereikten deze lijstjes 200.000 mensen. Kenmerk van deze verhalen is dat andere mensen er iets aan hebben… Of dat er juist een meningsverschil bestaat. Hoe kan het dan die kroeg in de de top 5 staat? Belachelijk dat dat restaurant er niet in staat.

Conclusie: dit kun jij ook!

Meer bezoekers naar een website trekken is geen rocket science. Met deze 6 tips kun jij de traffic ook verdubbelen!

En als je niet weet hoe je aan goede content of fotos’ komt?

Klik dan eens hier

En als je geen tijd hebt om je Facebookpagina te beheren?

Klik dan eens hier

En als je gewoon eens koffie met mij wilt drinken

App dan naar 06-14051010

Met groet,

René Quist, Quist PR

Be the first to comment on "Zo verdubbel je traffic naar een website"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*