5 ijzersterke redenen waarom u een pr-bureau moet inschakelen

Bill Gates snapte al heel vroeg het belang van goede prBill Gates snapte al heel vroeg het belang van goede pr

Microsoft-oprichter Bill Gates was extreem duidelijk. ” If I was down to the last dollar of my marketing budget I’d spend it on PR!”

Richard Branson die nooit vies is van publiciteitsstunts, snapt als geen ander de waarde van media-aandacht. “Publicity is absolutely critical. A good PR story is infinitely more effective than a front page ad.”

Toch snijden bedrijven vaak als eerste in hun pr en marketingcommunicatie. En als de economie aantrekt, realiseren ze zich veel te laat dat public relations essentieel zijn om hun succes te delen en zo meer of betere business binnen te halen.

Volgens het CBS gaat het weer stukken beter met Nederland. En daarom 5 ijzersterke redenen waarom u nu een pr-bureau moet inschakelen.

 1) Word bekender zonder kapitalen uit te geven

U heeft een fantastisch product. Klanten en prospects zijn laaiend enthousiast. Maar hoe kan het toch dat die veel kleinere concurrent veel bekender is en en die grote concurrent eigenlijk een veel slechter product maakt dan het uwe..  Maar niemand dat schijnt te weten. Een reclamecampagne optuigen? Dat is een optie maar toch  kost vaak kapitalen

PR de snelste en effectiefste manier om uw naamsbekendheid op de juiste manier te vergroten. ( wel versterkt reclame vaak de impact van pr)

2) Bespaar geld, tijd en frustratie

Heeft u een perslijst? Vast wel. Op de meeste middelgrote bedrijven zwerft er ergens op een gedeelde schijf een excel sheet met daarin een handjevol zwaar verouderde e-mailadressen. Niemand houdt deze lijst bij. Als er een persbericht wordt bestuurd, regent het foutmeldingen.   Met een beetje geluk bereikt u een enkele journalist die ook nog eens volstrekt niet geïnteresseerd is in uw boodschap. Veel moeite, nauwelijks resultaat.

Pr-adviseurs werken dagelijks met medialijsten en gebruiken veelal slimme databases van bijvoorbeeld Smart.pr waarmee zij relevante journalisten of bloggers  kunnen bereiken. Sneller, doeltreffender en goedkoper dan u het zelf kunt.

3) Kom in contact met relevante media

U heeft goede kracht op marketing en pr zitten. De marketing loopt op rolletjes en op gezette tijden worden er persberichten gestuurd.  Uw perslijst is uiteraard op orde, maar de media tonen nog steeds nauwelijks interesse in uw bedrijf.

Waarom? Uw boodschap boeit niet. U vertelt ronkende marketingpraatjes, terwijl een journalist of blogger op zoek is naar nieuws of naar mooie, echte verhalen.

Pr-adviseurs zijn vaak ex-journalisten. Zij weten als geen ander welk nieuws relevant is voor journalisten. Pr-consultants kijken van buiten naar binnen en scherpen uw verhaal aan. En zien nieuws waar u het niet verwacht in het bedrijf.

Journalisten vinden het heerlijk een verhaal te spotten dat hun collega’s nog niet hebben. Met de juiste boodschap voor de juiste journalist komt de aandacht vanuit de media vaak vanzelf. Aantrekken in plaats van pushen.

4) Leer helder te praten over uw bedrijf

U heeft een fantastische product, maar als u aan de buurman of u moeder vertelt wat uw bedrijf doet, volgen er vaak gefronste  wenkbrauwen. U spreekt in een andere taal. Jargon, afkortingen, en vooral met te veel voorkennis.

Als u op dezelfde manier met journalisten praat, landt uw verhaal niet. Ook zij spreken een andere taal. Zij moeten wel, want de lezer is uw moeder of uw buurman.

Een pr-consultant helpt om uw verhaal om te smelten naar een informatie waar een journalist wel iets mee kan.

5) Voorkom imagoschade en pr blunders

Journalisten zijn gehaaide wezens. Zij spelen het spel volgens hun eigen regels. Zou het niet handig zijn als iemand u wijst op die ongeschreven regels en u behoedt voor blunders en imagoschade?

 

Wilt u vrijblijvend een gesprek over de pr-kansen van uw bedrijf: mail: quist.rene@gmail.com of bel 06-14051010

 

Richard Branson on pr

 

 

 

Be the first to comment on "5 ijzersterke redenen waarom u een pr-bureau moet inschakelen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*